Yllä olevassa dokumentissa on uhkasakkopäivämääräksi ilmoitettu 1.5.1991. Poikkeuslupa annettiin uudelleen vuonna 1994 (ks. alla) ja se merkittiin päättyväksi 2002. Toiminta on jatkunut keskeytymättä vuoteen 2013. Miksi rakennusvalvonta ei puutu AsOyn lain vastaiseen toimintaan mitenkään? Lue seuraava dokumentti.
Alla oleva dokumentti kertoo, että Rakennusvalvontavirasto on antanut AsOy:lle käyttötarkoitusoikeuksia, yhtiöjärjestyksen kirjauksen mukaisiin osakkeenomistajan tiloihin.
Kyseessä on ristiriita ja päätös viittaa vakavaan omistusoikeuden ohittamiseen. Toimiko tässäkin vaiheessa jokin muu käytäntö kuin oikeudenmukaisuus? Katso myös asiakirja Kaupunkisuunnitteluviraston lausunto, jossa nimenomaan mainitaan, että omistusoikeutta kellarin varastohuoneisiin ei ole luovutettu AsOylle tai muille osapuolille >.
Alla on rakennusviraston kirje liittyen edelliseen.
Ristiriitainen teksti kertoo, että Rakennusvirastolla ei ole toimivaltaa puuttua taloyhtiön yhtiöjärjestystä tai yksityisöikeudellisia seikkoja koskeviin asioihin mutta se on silti antanut taloyhtiölle tilapäisen luvan käyttötarkoituksen muutokseen. Eikö lupaa haettaessa olisi tarvittu myös, yhtiöjärjestyksen ilmoittama, tilojen omistajan suostumus, eli molempien osapuolten suostumus jos tilan omistussuhde on kiistanalainen?
Tämä "hallintopakkotoimenpide" ei ole johtanut myöskään mihinkään. Josko sellaiseen on edes ryhdytty.
Rakennusvalvonnan toiminta vaikuttaa selvältä hyvävelitoiminnalta. Ainuttakaan uhkasakkoa tai muuta uhattua sanktiota ei ole tietääksemme laitettu täytäntöön. Sen sijaan AsOy Lauttasaarentie 4:lle myönnettiin uusi poikkeuslupa vuoden 2013 kesällä, eli AsOy palkittiin rakennusvalvonnan määräysten halveksimisesta ja noudattamatta jättämisestä, kun toisaalla Helsingissä tiedän rakennusmääräysten rikkomistapauksen jossa rakennuttaja on joutunut maksamaan huomattavia sakkoja ja sen lisäksi vankilaan.