Hovioikeuden ja korkeimman oikeuden jäsenten selkeä puoltaminen asiassa selittynee henkilöiden keskinäisistä suhteista.

AsOy:n tuomari lausui Lehikoiselle jo oikeuskäsittelyn alkutaipaleella 1987, että "kyllä sinä Lehikoinen tulet alioikeuden voittamaan mutta et koskaan hovi- ja korkeinta oikeutta". Kuinka hän voi olla asiasta noin varma. Tunnustiko hän tuolla lauseella omistavansa hyviä kavereita noissa oikeusasteissa? Raastuvanoikeuden päätös tuli vasta 14.9.1989 eli asianajaja tiesi etukäteen, että AsOyn varastotilojen hallinta oli laiton ja tuomitaan raastuvanoikeudessa mutta hovioikeuden ja korkeimman oikeuden suhteillaan hän saisi tuomion muutettua.
Jo sivulla "Hovioikeuden uhkauksia", käy ilmi, että yksityisluontoisia tietoja on vaihdettu estoitta vastapuolen (AsOy) asianajajan ja hovioikeuden ja korkeimman oikeuden tuomareiden kesken. Sellainen on tyypillistä verkostotoimintaa ja se ei suinkaan ole luvallista oikeustapauksissa. Sellaista kutsutaan mm. puolueellisuudeksi.

Yllä oleva muistio valottaa yhtä oikeuden päätökseen vaikuttanutta "henkilösuhdetta". Kuitenkin, mitä tuomarivala sanookaan tällaisen asian kohdalla? Ei ainakaan käske tuottaa asianajajan ajaman asian vastakkaiseen suuntaan vievää päätöstä, koska ei pidä hänestä. Nyt vääntöä on ollut runsaasti jopa asiakirjaväärennökseen saakka. Rehellinen tuomari olisi jäävännyt itsensä. Muistiossa on oikeusoppineen henkilön arvio hovioikeuden presidentin pätevyydestä tällaisessa asiassa. Mukana lienee sankkaa henkilökemiaa. Mutta sellainen oltaisiin voitu välttää.



Asunto Oyn asianajajan verkostot ovat tiedossa mutta niiden käsittely esim Asianajajaliitossa tuottaa vaikeuksia. Lieneekö juuri noiden samojen verkostojen ansiosta?

 

Hakemistoon >

 

 

 

Y